Robotsystemen voor geautomatiseerde gegevensverzameling en implementatietests

ILVO bezit verschillende geautomatiseerde UGV's (robots) en UAV's (multicopter drones) voor het verzamelen van landbouwgegevens. Er is een bijna volledig geautomatiseerde workflow ontwikkeld voor het verzamelen van (RTK-GNSS) gegeorefereerde afbeeldingen (RGB, multispectraal, hyperspectraal, thermisch) van landbouwvelden. Deze gegevens kunnen worden gebruikt door technologiebedrijven voor het ontwikkelen van nieuwe toepassingen, waarbij deze beeldgegevens worden gebruikt in combinatie met beeldverwerking (vaak machine-learning). De autonome robotplatforms kunnen worden gebruikt voor het testen van nieuwe landbouwwerktuigen, bijv. voor alternatief onkruidbeheer, locatiespecifieke toepassingen van kunstmest en PPP, enz.

Agrifood Living Lab
Djust-E

Diensten

Geogerefereerde beeldgegevens van landbouwgewassen vastleggen

Grote hoeveelheden gegevens en bijbehorende metadata kunnen op een efficiƫnte manier worden vastgelegd. Deze gegevens kunnen worden gebruikt om modellen voor machinaal leren te trainen om nieuwe toepassingen voor precisielandbouw te ontwikkelen.

Testen van landbouwwerktuigen

De robotplatforms kunnen worden gebruikt om nieuwe landbouwwerktuigen te testen. Grote hoeveelheden gegevens kunnen worden geregistreerd om feedback te geven aan de ontwerpers.

Features

Autonome robots of drones worden gebruikt om beeldgegevens en bijbehorende metadata vast te leggen, die gebruikt kunnen worden om de data labeling te optimaliseren. De robots kunnen worden gekoppeld aan standaardwerktuigen en er kunnen experimenten worden opgezet om deze werktuigen te evalueren. De robots en drones zijn uitgerust met RTK GNSS-systemen voor georeferentie van gegevens en autonome werking. Verschillende soorten camera's (RGB, multispectraal, hyperspectraal, thermisch) kunnen op het platform worden gemonteerd om beeldgegevens van landbouwgewassen vast te leggen.

Het gebruik van autonome platforms verhoogt de arbeidsefficiƫntie van gegevensverzameling en gewasinspectie aanzienlijk.

DJust-E
DJust-E zelfrijdende tractor
Biobot
Biobot platform