LoRa-brug

Het LoRaWAN-systeem, bestaande uit een antenne, gateway en MQTT-server, vormt een brug tussen de sensoren en de eindtoepassing die de door de sensor gegenereerde gegevens gebruikt. Het loggen van gegevens wordt mogelijk gemaakt door een Node-RED applicatie die gegevens opslaat in een InfluxDB. Deze gelogde data kan vervolgens worden gevisualiseerd met Grafana.

Services

Testen en benchmarken van sensoren

Bedrijven die nieuwe sensoren ontwikkelen voor landbouwtoepassingen kunnen hun prototypes of eindproduct testen of benchmarken met referentiesensoren in praktijkrelevante situaties (bijv. veld of stal). Indien nodig kunt u toegang krijgen tot de gegevens door u te abonneren op de MQTT-server.

Testen en valideren van geïntegreerde systemen of diensten

Bedrijven die geïntegreerde producten of diensten ontwikkelen, voornamelijk voor precisielandbouwtoepassingen, kunnen hun product/dienst testen en valideren in praktijkrelevante situaties door bestaande sensoren aan te sluiten die in realtime kunnen worden gevolgd via onze LoRa-brug.

Features

Alle soorten LoRa-sensoren kunnen worden aangesloten, zowel via een lokaal netwerk (beperkt tot 5-10 km bereik vanaf het ILVO-gebouw) als via het breed ondersteunde Things netwerk. Het systeem bestaat uit een LoRa-antenne (868 Mhz), een LoRaWAN-gateway en een MQTT-server.