Geautomatiseerde voeding consumptie analyse

Voedselverlies heeft financiële, gezondheids- en milieugevolgen. Deze meetapplicatie voor voedselconsumptie is bedoeld om zorgcentra, ziekenhuizen, scholen en bedrijven te inspireren om strategieën te verkennen om voedselverlies te verminderen, de voedselinname te verbeteren en het voldoen aan voedingsbehoeften aan te moedigen.

Food consumption analysis system

Diensten

Voedselverspilling tegengaan

Met ons slimme systeem dat vaststelt hoeveel voedsel er nog op een bord ligt, kunnen we scholen, ziekenhuizen en verzorgingshuizen helpen om de exacte behoeften nauwkeuriger in de gaten te houden, waardoor er minder voedsel wordt verspild.

Informatie over voedingspatronen

Het systeem kan ook vaststellen welk voedsel er overblijft. In combinatie met voedingsstoffentabellen geeft dit inzicht in de inname van voedingsstoffen.

Sensoren

De meetopstelling werd gebouwd met 2 camera's: een 3D-camera (Photoneo Phoxi) en een RBG-camera (Allied Vision Manta), een meetweegschaal (Ohaus Scout SKX 8201) en een pc (Intel Nuc) met aanraakscherm. Er is een specifiek softwareprogramma ontwikkeld voor het verzamelen van sensorgegevens, de registratie van maaltijdcomponenten, de berekening van de voedingscomponenten van de maaltijden en de integratie van de gegevens in een database (SQL).

Werkingsmechanisme

Een getraind algoritme op basis van textuur of kleur herkent verschillende soorten voedsel. De hoeveelheid voedsel wordt gemeten aan de hand van nauwkeurige 3D-beelden. Een AI-gebaseerd beeldanalysealgoritme bepaalt automatisch hoeveel iemand van elke maaltijd heeft gegeten.

Speciale functies

Het systeem is geïntegreerd in een smartphone-applicatie voor eenvoudige controle. Daarnaast kan ook een transportband worden geïntegreerd.